Okulumuzda SEV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen törende kütüphanemize Anna G. Edmonds'ın ismi verildi. Sağlık ve Eğitim Vakfının kuruluşunda büyük emeği geçen Anna G. Edmonds’ın ismi, kütüphanemizde yaşamaya devam edecek.

Anna G. Edmonds kimdir?

(1924–2021)

Anna G. Edmonds, 8 Ağustos 1924'te Denver, Colorado'da Susan Blakey Goodykoontz ve Colin Brummitt Goodykoontz'un çocukları olarak dünyaya gelmiştir.

Anna G. Edmonds 1949–1952 yılları arasında Anna Goodykoontz olarak Üsküdar Amerikan Lisesinde İngilizce öğretmenliği yapmış, 1953 yılında William Edmonds’la evlenmesinin ardından Türkiye’ye tekrar gelmiştir. 1954–1959 yılları arasında Üsküdar Amerikan Lisesinde ve Talas Amerikan Ortaokulunda çalışan çift, 1961-1992 yılları arasında Redhouse Yayınevinde (SEV Yayıncılık) görev almıştır. 1968 yılında Yrd. Doç. Dr. Engin ÜNSAL ile birlikte Sağlık ve Eğitim Vakfını kuran Anna G. Edmonds, Vakfımızın ilk Yönetim Kurulunun sekiz üyesinden biridir.

Farklı kültürlere saygı duyan ve sürekli öğrenmek isteyen Edmonds, iz bırakan bir öğretmen ve yazardı. Türkiye’de yaşayan farklı kültürleri, alışkanlıkları tanıma isteğiyle bu konuda yaptığı araştırmaları kitaplaştırmıştır.

Anna G. Edmonds, 4 Ağustos 2021'de Omak, Washington'da vefat etmiştir.