Türk yazınında polisiye romanlarıyla ünlü yazarımız Ahmet Ümit 05 Mayıs Salı günü öğrencilerimizle buluştu ve "Yaşam, Yazın ve Öykü" üzerine keyifli, ufuk açıcı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi öncesi Ahmet Ümit'le öğrencilerimizin yaptığı röportajda usta yazar, öğrencilerimizin "Patasana" romanıyla ilgili sorularına yanıt verdi ve genç yazar adaylarına önerilerde bulundu.

Söyleşisinde yazın, öykü ve üslup arasındaki ilişkiyi bir dilenci öyküsü üzerinden; aşk, özgürlük ve tutsaklık kavramlarını kendi yarattığı bir öykü üzerinden öğrencierimizle paylaştı. Öykü anlatımı tadında geçen söyleşide Ahmet Ümit, öğrencileri de yaratım sürecine dahil ederek onlara unutamayacakları bir yazın serüveni yaşattı.