27 Mayıs Çarşamba günü öğrencilerimiz “Journée à la française" gezisi gerçekleştirdiler. Tüm gün süren gezi boyunca İstanbul’da Fransız Kültürünü temsil eden yerler gezildi. Öğrencilerimiz, Fransız Konsolosluğu ve Galatasaray Lisesi’ni yakından görme fırsatı buldular. Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra Pera Müzesi’nde Cecil Beaton “Portreler” Grayson Perry “Küçük Farklılıklar” sergilerini gezdiler. Tarihi Pera Palas Oteli’nde bulunan Patisserie de Pera‘da Fransız geleneksel kahvaltısı yaptıktan sonra otelde bulunan Atatürk Müzesi’ni ziyaret ettiler. Son olarak Fransız yazar Pierre Loti’nin adıyla anılan Pierre Loti Tepesi'ne teleferikle çıkma fırsatı buldular.