Solea etkinliği, 29 Mayıs 2015 Cuma günü okulumuzda Meksika Konsolosu José Antonio Mendoza’nın katılımıyla gerçekleşti. On farklı okuldan katılan öğrenci takımları farklı yerlerde konuşlandırılan istasyonlarda kulaktan kulağa, kelime-resim eşleştirme, kelime ezberleme, köpük havuzundan doğru cevabı bulma, tekerleme söyleme gibi İspanyolca oyunlar oynayarak puanlar topladılar.

Yarışmanın bitiminde SAC Band sahne alarak bizlere İspanyolca bir şarkı çaldı. Ardından SAC’nin yanı sıra Darüşşafaka ve ALEV okullarının da dans kulüpleri gösteriler yaptılar. SAC öğretmenleri de hazırladıkları danslarla güne renk kattılar.

Yarışmada Üsküdar Amerikan Lisesi birinci olurken, İzmir Amerikan Koleji ikinci ve Hisar Okulları da üçüncü oldu.