Matematik Bölümü olarak; Öğrencilerimize matematik öğrenebilmeleri için ortam hazırlayacağız.

"Ben asla öğrencilerime öğretmedim. Ben sadece onlara öğrenebilecekleri ortamlar sağlamaya çalıştım."

Albert Einstein US (Almanya doğumlu) (1879 – 1955)

Matematik programımızla öğrencilerimiz;

• matematiğin evrensel dilini konuşur ve yazar.
  • mantıksal düşünce becerisini geliştirir.
  • estetik değerleri geliştirmek için matematik ve geometrik kavramları kullanır.
  • karşılaşılan problemleri var olan koşular altında değerlendirir.
  • soyutlamalar yaparak zihinsel bağımsızlığı ve yaratıcılığı geliştirir.
  • matematiksel tümdengelim ve tümevarım yapar.
  • matematiksel keşif yapar, araştırmalar hazırlar.
  • hayatın doğasını derinlemesine anlar.
  • matematik ve bilim raporlarını nasıl yazacağını öğrenir.
  • farklı fikir ve bakış açılarına, bazı problemlerin bir çok çözüm yolu olduğu farkındalığıyla saygı duyar.
  • grafik ekranlı hesap makinası ve teknolojiyi matematiksel süreci göstermek amaçlı etkin bir şekilde kullanır.
  • yaşamda, teknolojide, sanatta, sporda  matematiğin kullanımı ve varlığını açıklayabilmek için uygulamalar yapar.

girdiği ulusal ve uluslararası sınavlarda yüksek performans gösterir.